Ham Bez Çanta Boyama Nasıl Yapılır?

Ham Bez Çanta Boyama
Ham Bez Çanta Boyama Nasıl Yapılır
Birçok yerde satılan ham bez çanta modelleri üzerinde kendi tasarımlarınızı yapmak zor değil. Bez çantalar diğerlerine göre daha basit bir tasarıma sahip oldukları için, boyanmaları ve süslenmeleri çok daha kolay. Ayakkabı bağcıklarından kumaş parçalarına kadar her şey bez çantanın motifi olabilir. Ancak öncelikle bez çantaların nasıl boyanacağından ve hangi boyaların seçilmesi gerektiğinden bahsetmekte fayda var.

Ham Bez Çanta Boya Seçimi

ham bez çanta
Ham bez çanta boya seçimi
Eğer çanta tamamen boyanacaksa ve renk değişimi yapılacaksa, toz boya tercih edilebilir. Ancak çanta üzerine desen, resim çizmek için akrilik kumaş boyası gerekir. Diğer boyalar da çanta üzerinde tutar ancak kumaş boyası daha canlı durur ve istediğiniz deseni uygulamanız daha kolaydır.
Hobi mağazalarında kumaş boya setleri satılıyor. Tüp boyalardan alarak kumaş üzerine uygulayabilirsiniz. Bunun dışında stensil çalışmak isterseniz sprey boya da ilginç bir fikir olabilir. Cadence marka boyalar bez çanta yaparken işinizi görecektir.


Diğer Malzemeler

Desenlerin kontörünü çizmek için sabun kullanabilirsiniz. Evinizdeki herhangi bir sabun işinize yarayacaktır. Ancak dilerseniz bir hobi marketine uğrayarak kumaş kalemi alabilirsiniz. Ancak keçeli kalem, pilot kalem gibi kalemleri kesinlikle kullanmamalısınız. Zira bunların bez çantadan çıkması zor olacaktır. 2b-3b resim fırçaları boyama yaparken işinize yarayacaktır.

Bez Çanta Boyarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Boyanın kalıcı olması için belli bir süre sonra çantaları yıkamanız gerekir. Ancak erken yıkadığınızda boyalar dökülecektir. Diğer yandan boya katmanlarının çok kalın olmamasına özen göstermelisiniz. Bu durum şekil bozukluğuna yol açacaktır. Boyayı çantaya uygulamadan önce fazla sulandırmamaya da özen göstermeniz gerekiyor.

Tüm bunlara dikkat ederek ham bez çanta boyama yapabilir ve kendi bez çantanızı tasarlayarak keyifle kullanabilirsiniz.

Yorumlar